Gerust op wintersport:  Blessurepreventie ski & snowboard

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Niets beter dan een hele dag bewegen in de gezonde buitenlucht van de bergen. We staan er echter vaak niet bij stil dat zo’n ganse dag op de latten best wel een uitdaging is voor ons lichaam.  We gebruiken spieren waarvan we niet gewend zijn te gebruiken en  onze coördinatie en stabiliteit wordt continu op de proef gesteld. Slechte weercondities en de algemene vermoeidheid die er na een aantal dagen skiën insluipt zorgen vaak dat ons reactievermogen wat vertraagd wordt. En zo is een ongeluk of botsing snel gebeurd!  De meest voorkomende blessures bevinden zich aan de knieën, schouders, hoofd en pols.

Een goede voorbereiding kan echter de kans op deze blessures doen afnemen en hiervoor willen wij jou bij MindToMove graag helpen.  Enerzijds begeleiden we je in het opbouwen van je algemene fysieke conditie zodat je naar het einde van de vakantie nog steeds even fris op de latten staat dan aan het begin. Anderzijds maken wij voor jou een individueel oefenschema waarbij zowel stabiliteit, coördinatie, kracht als flexibiliteit aan bod komen. Hiervoor ontvang je een individueel oefenschema op maat met duidelijke uitleg van de oefeningen en beeldmateriaal via de Phydeo App. Op deze manier gaan de we zwakke schakels in het lichaam optrainen en kunnen we het risico op blessures aanzienlijk verkleinen en kan jij met een fit en gerust hart de sneeuw trotseren!

Praktisch

Deelnemen kan op twee manieren:

  • Individueel oefenschema (1u) = €50.  Gedurende een uur wordt een individueel oefenschema opgesteld dat je mee naar huis neemt, zodat je meteen aan de slag kan om thuis de oefeningen uit te voeren. 
  • Screening (1u) + Gepersonaliseerd oefenschema = €100. Je wordt een uur gescreend, waarin er allerlei testen worden afgenomen om jouw zwakkere schakels op te sporen. Op basis daarvan wordt een op maat gemaakt schema opgesteld. Bij een tweede consultatie worden alle oefeningen in detail met jou besproken en geoefend en krijg je je gepersonaliseerd schema per mail doorgestuurd. Ook deze oefeningen worden allemaal thuis uitgeoefend.

Heb je interesse, twijfel dan zeker niet en neem contact met ons op via hello@mindtomove.be.

We wensen jullie een sportief en blessurevrije wintervakantie!

Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x