MindToMove Zomerbegeleiding

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat veel sporters een welverdiende 'summerbreak' nemen. Om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen, biedt MindToMove begeleiding op maat. 

1. Screening voor clubs/ploegen/individuele atleten

Door gebruik te maken van een specifiek testprotocol bepalen wij bij MindToMove wat het risico voor jou is om bepaalde blessures op te lopen. Deze screening is sport-specifiek en houdt rekening met de types blessures die eigen zijn aan bepaalde sporten. Hiervoor maken we gebruik van verschillende tests waarbij parameters zoals kracht, flexibiliteit, functionele bewegingspatronen, coördinatie en controle gemeten worden.

Op deze manier sporen we de zwakke schakels (Weak Links) in het lichaam op en kunnen we op basis van deze informatie een individueel oefenprogramma voor jou samenstellen. Op deze manier zetten we sterk in op blessurepreventie en verkleinen we het risico om blessures op te lopen in de toekomst aanzienlijk. Het optrainen van deze zwakkere schakels zal niet alleen de kans op potentiële blessures verminderen, maar zal tevens de sportprestaties verbeteren. Deze screening is sport-specifiek en houdt rekening met de fysieke mogelijkheden van de patiënt, atleet of sporter.

2. Individuele oefenprogramma’s ifv blessurepreventie

Voor veel teamsporten loopt het seizoen op zijn einde. Het perfecte moment om je lichaam wat rust te geven na vaak een lang en slopend seizoen. De zomermaanden zijn het ideale moment om te werken aan blessurepreventie. MindToMove wil jou helpen om deze periode te gebruiken om je lichaam optimaal klaar te stomen voor de start van het nieuwe seizoen. 

We maken voor jou een individueel oefenschema op maat waar je zelf mee aan de slag kan thuis of in de fitness. Bij het opstellen van dit oefenprogramma houden wij rekening met voorgaande blessures, de specifieke eisen van jouw sport en bepaalde doelstellingen die je graag zou willen bereiken. Al deze oefeningen worden gefilmd en naar jou doorgestuurd met een duidelijke uitleg.

3. Small group training

Geen zin om je alleen voor te bereiden op het komende seizoen? Geen probleem,  MindToMove biedt jou de mogelijkheid  om in kleine groepen samen te werken om je lichaam optimaal klaar te stomen voor de start van het seizoen. 

In deze ‘small group training’ gaan we 1x/week gedurende 1.5u intensief aan de slag met een combinatie van kracht, stabiliteit en flexibiliteit oefeningen. Door deze zwakke schakels in het lichaam op te trainen kunnen we het risico op blessures tijdens het seizoen aanzienlijk verminderen. Tijdens deze training sessies gaan we nog een stukje verder, we zetten niet alleen in op blessurepreventie, maar gaan je lichaam ook optimaal voorbereiden om topprestaties te leveren. Door functionele en sport specifieke performance training trachten we je lichaam de juiste prikkel te geven om dit alles om te zetten naar het optimaliseren van jouw sportprestaties.   

4. Clinic ‘ blessurepreventie’ / coaching the coaches

Bij MindToMove vinden we het inzetten op blessurepreventie super belangrijk. Reeds op jonge leeftijd zouden kinderen in contact moeten komen met het belang van blessurepreventie. Dit kan gaan van het aanleren van een goede opwarming en cooling down tot de basisprincipes van een goede stabilisatietraining.

Volgens ons spelen de coaches hier een cruciale rol in. Want zij zijn het dichtst betrokken zijn bij de spelers/speelsters. 

Met deze clinic  proberen we de coaches dan ook zo optimaal mogelijk te ondersteunen zodat ze deze centrale rol in het kader van blessurepreventie zo goed mogelijk kunnen vervullen.

De clinic ‘blessurepreventie’ bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het eerste deel bespreken we een aantal topics zoals: meest voorkomende blessures per sportdiscipline, acute vs overbelasting letsels, enz.

In het 2e deel van de clinic gaan we een aantal praktische zaken aan de coaches aanleren die zij onmiddellijk in hun trainingen kunnen implementeren. Topics zoals "Waaruit bestaat een goede opwarming? Wat kan ik tijdens de training doen om in te zetten op blessurepreventie? Hoe kan ik de belastbaarheid bij mijn spelers beter proberen in te schatten om zo het risico op blessures te verkleinen", komen allemaal aan bod. 

5. Permanentiemoment voor de clubs tijdens het seizoen

Tijdens het seizoen willen wij bij MindToMove jouw club ook zo goed mogelijk verder begeleiden. Daarom bieden wij permanentiemomenten aan waarop geblesseerde  spelers/speelsters bij ons terecht kunnen voor een controle of check-up. Onze kinesisten kunnen een inschatting maken van de ernst van een blessure en indien nodig doorverwijzen naar een arts voor verder opvolging.

Na iedere permanentie wordt steeds zo snel mogelijk feedback gegeven aan de ouders en coaches. Op deze manier proberen we er voor te zorgen dat kleine blessures snel en adequaat behandeld kunnen worden en te voorkomen dat deze chronisch worden. 

Bij MindToMove streven we ernaar om iedere spelers/speelster zo snel mogelijk op een verantwoorde manier terug de sport te laten hervatten, met een minimale kans op herval.


Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x