Mindful de Feestdagen door

De feestdagen. Een mooie, maar ook vaak heel drukke periode. Vaak hollen we van feest naar feest, stappen we kilometers af in de stad op zoek naar de perfecte geschenkjes en staan we tussendoor nog een paar uren in de keuken om onze geliefden van allemaal lekkers te voorzien. Redenen genoeg om dus goed voor jezelf te zorgen tijdens deze drukbezette dagen. Wij geven je alvast enkele tips mee: 

Besteed elke ochtend aandacht aan jezelf 

Elke ochtend is een nieuwe kans om aandacht aan jezelf te besteden. Spurt bij het opstaan niet meteen uit bed om te douchen, te ontbijten, smartphone of tablet te checken, maar neem even bewust de tijd om wakker te worden. Zet je intentie voor de dag, voel even hoe je aan jouw dag wil beginnen. Die paar minuten die je voor jezelf neemt, kunnen een héél verschil maken in hoe je de rest van jouw dag beleeft. Dus, wat kies jij? 

Let op je ademhaling 

Wordt het allemaal wat druk? Ben je wat moe van al die gesprekken aan de feesttafel? Dat is ok! Wees je hiervan bewust, en haal een paar keer diep adem, vanuit je buik. Een diepe, rustige ademhaling kalmeert jouw centraal zenuwstelsel en zorgt er automatisch voor dat je kalmer wordt. Ademhalen is dus de boodschap! 

Beweeg, ga naar buiten 

Bewegen en feestdagen, het lijken wel tegenstellingen! Maar dat hoeft toch niet zo te zijn? Er is heus wel een moment om even te gaan wandelen, tussen twee gangen in. Of 's ochtends, voor je aan de drukte begint, kan je nog even in stilte de natuur in trekken en lekker gaan lopen of wandelen, om helemaal fris en vol energie de rest van de dag tegemoet te gaan. Vind jouw beweegmoment en geniet even van de zuurstof en ruimte tussendoor. 

Wees dankbaar 

Kerst is een periode van vrede. We spenderen deze dagen met de mensen die ons het nauwst aan ons hart liggen. Sta daar ook even bij stil. Wees dankbaar voor wat je hebt in je leven. Zeker de kleine dingen tellen. Als je 's avonds na de feesten in bed ligt, bedenk dan even voor jezelf 3 dingen waar je die dag dankbaar voor was. Neem even de tijd om in jezelf de dag terug te overlopen, vaak komen er dan vanzelf hele mooie dingen naar boven. Noteer ze desnoods in een klein boekje, zodat je ze achteraf nog eens kan nalezen. Ga met een gelukkig gevoel heerlijk slapen. 

Kies bewust 

Bewust of mindful de feestdagen doorkomen is niet alleen een mentale of emotionele kwestie. Ook fysieke keuzes kunnen gemaakt worden. Kies bewust voor wat je eet en drinkt tijdens deze dagen. Je hoeft niet alles te eten of te drinken wat je wordt aangeboden. Er zijn geen goede of foute keuzes, belangrijker is dat je bewust kiest voor wat je eet of drinkt. En als je gekozen hebt, geniet er dan ook met de volle 100% van! 


Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x