Wintersoepen

Pompoensoep met Kokos 

Wat heb je nodig? 

  • 1 Butternut pompoen 
  • 1 grote ui
  • Het wit van 1 prei  
  •  1 El kokosolie of ghee 
  • 1L water met groentenbouillon 
  • Vers gemalen peper & zeezout 
  • 350 ml kokosmelk 
  • 1 cm verse gember 
  • 1 handvol verse koriander, fijn gehakt 

Hoe maak je het? 

  • Snijd de butternutpompoen in grove stukken. 
  • Snijd het wit van de prei en de grote ui in stukken. Doe 1 EL kokosolie of ghee in de kookpot en stoof de prei en de ui aan.  Doe de pompoen bij in de kookpot en laat even mee aanstoven. Blus daarna met het water met groentenbouillon
  • Laat zachtjes opkoken tot de pompoen zacht is geworden. Voeg dan de gember toe. 
  • Mix alles tot een gladde soep en voeg op de het einde kokosmelk toe
  • Werk af met de fijn gehakte koriander. 
  • Smakelijk! 
Feestelijke Knolseldersoep 

Wat heb je nodig? 

  • 1 knolselder
  • 1 grote ui 
  • Het wit van 1 prei 
  • 1 EL kokosolie of ghee 
  • 1.5 L water met kippenbouillon (of groentenbouillon indien je dat verkiest) 
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt 
  • 150 ml plantaardige room (haverroom, sojaroom, ...) 
  • Optioneel: Gerookte ham, in stukjes gesneden

Hoe maak je het? 

  • Maak de knolselder schoon en snijd hem in grove stukken 
  • Snijd het wit van de prei en de grote ui in stukken. Doe 1 El ghee of kokosolie in de kookpot en laat smelten. Voeg dan de prei en de ui toe en laat even aanstoven. Voeg dan ook de knolselder toe en laat even mee aanstoven.
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en de aardappelen en laat alles op een zacht vuur opkoken tot alles zacht is.
  • Snijd ondertussen de gerookte ham in blokjes en bak deze krokant aan in een pan
  • Mix dan de soep tot een glad geheel. Voeg op het einde de plantaardige room toe en meng goed onder de soep.
  • Werk af met de gebakken hamblokjes en de fijngehakte peterselie. 
  • Smakelijk! 
Bloemkoolsoep met curry 

Wat heb je nodig? 

  • 1 Bloemkool 
  • 1 grote ui
  • Het wit van 1 prei 
  • 1 EL kokosolie of ghee 
  • 1.5 L water met groentenbouillon 
  • 1 EL vers currypoeder 
  • 1 handvol koriander, fijngehakt 

Hoe maak je het? 

  • Snijd het wit van de prei en de grote ui in grove stukken. 
  • Snijd de bloemkool in roosjes. 
  • Doe 1 EL ghee of kokosolie in een kookpot en laat smelten. Voeg dan de prei en de ui toe en laat even stoven. Voeg dan ook de bloemkool toe en laat even meestoven. 
  • Blus dan met de groentenbouillon. Laat alles op een zacht vuur opkoken tot de bloemkool zachtgekookt is.
  • Mix alles dan tot een glad geheel en voeg op het einde de EL currypoeder toe. 
  • Werk af met de fijngehakte koriander. 
  • Smakelijk! 

Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x