Blessurepreventie & Screening

Door gebruik te maken van een specifiek testprotocol bepalen wij bij MindToMove wat het risico voor jou is om bepaalde blessures op te lopen. Deze screening is sport-specifiek en houdt rekening met de types blessures die eigen zijn aan bepaalde sporten. Hiervoor maken we gebruik van verschillende tests waarbij parameters zoals kracht, flexibiliteit, functionele bewegingspatronen, coördinatie en controle gemeten worden.

Op deze manier sporen we de zwakke schakels (Weak Links) in het lichaam op en kunnen op basis van deze informatie een individueel oefenprogramma voor jou samenstellen. Op deze manier zetten we sterk in op blessurepreventie en verkleinen we het risico om blessures op te lopen in de toekomst aanzienlijk. Het optrainen van deze zwakkere schakels zal niet alleen de kans op potentiële blessures verminderen, maar zal tevens de sportprestaties verbeteren. Deze screening is sport-specifiek en houdt rekening met de fysieke mogelijkheden van de patiënt, atleet of sporter.

MindToMove biedt een screening op maat zowel voor individuele sporters als voor volledige ploegen. Dit type sportscreening is zinvol voor elk type sporter, van recreatief of beginnen sporter tot professioneel atleet.  Je ontvangt een individueel oefenschema op maat met duidelijke uitleg over de oefeningen via beeldmateriaal met de Phydeo App. We volgen de progressie op en doen een re-screening om objectief de verbetering te kunnen vaststellen en eventueel bij te sturen waar nodig.

Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x