Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van de kinesitherapie waarin het functioneren van de gewrichten, alsook de lichaamshouding en -bewegingen centraal staan.

Specifiek aan deze therapie is dat er gekeken wordt naar het hele lichaam om klachten op te sporen. Vaak wordt een klacht namelijk op een andere plaats in het lichaam veroorzaakt dan waar de hinder effectief ondervonden wordt. Daarom ligt de focus bij deze therapie op de onderlinge samenwerking van spieren, gewrichten en zenuwen in de wervelkolom en de extremiteiten om de oorzaak van klachten op te sporen.

Aan de hand van provocatie- en functietesten wordt de functionele hinder van de patiënt in kaart gebracht. Op basis daarvan kunnen de klachten gelokaliseerd worden. Vervolgens kunnen verschillende manuele behandelingstechnieken gebruikt worden om de blokkades en bewegingsbeperkingen op te lossen.

Deze therapie wordt o.a. toegepast bij nekklachten met eventuele uitstralingen, hoofdpijn, duizeligheid, rugklachten, klachten aan schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie en voet.

Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x