Sportkinesitherapie & Revalidatie

Bij MindToMove streven we ernaar om iedere patiënt zo snel mogelijk op een verantwoorde manier terug de sport te laten hervatten, met een minimale kans op herval. Daarbij willen we het natuurlijk genezingsproces alsook het weefselherstel optimaal ondersteunen.

We werken vanuit een totaalaanpak waarbij de patiënt (atleet/sporter/…) centraal staat. Via een grondige analyse of screening gaan we in de eerste fase de klachten in kaart brengen. Eens dat gebeurd is, willen we zo snel als mogelijk starten met een individuele en actieve revalidatie waarbij we de patiënt, atleet of sporter van A tot Z optimaal begeleiden bij het revalidatieproces.

In een tweede fase bieden we een individuele oefentherapie aan die functioneel en sport-specifiek opgesteld is en die naar een progressieve opbouw toewerkt. Via functionele training kunnen we de zwakke schakels (Weak Links) in het lichaam opsporen om deze achteraf specifiek op te trainen. Deze actieve aanpak wordt ondersteund door een hands-on benadering, zijnde manuele & myofasciale therapie.

Tot slot bieden we in een laatste fase een sport-specifieke revalidatie aan om het lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden aan de eisen van iedere sport. We werken een oefenschema uit op maat van de patiënt, waarbij we rekening houden met de fysieke mogelijkheden, het moment van het revalidatieproces en de specifieke sporteisen.

Deze totaalaanpak biedt zich aan voor zowel acute sportletsels, chronische overbelasting als postoperatieve revalidatie.

Healthy Body, Healthy Mind, Happy Life

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x